🇫🇮 Jos jälkimmäisen ruksin EU-kansalaisten osio hämmentää, tässä siihen pitkä selitys:

Lauseke siis tarkoittaa, että lomakkeelle syötetyt nimi ja sähköpostiosoite menevät automaattisesti Xperiencify-alustan tietokantaan, niin niitä ei tarvitse itse erikseen käydä toiseen kertaan syöttämässä.

Kalenteri pelillistämisineen on siis toteutettu tuolla alustalla ja sen täytyy kyetä yksilöimään käyttäjät (ei siis tarkoita mitään henkilötunnistamista, vaan vaikka anonyymisti Käyttäjä1 ja Käyttäjä2), jotta jokaisen oma eteneminen, kerätyt pisteet jne. pystytään pitämään tallessa seuraavaa sessiota varten evätkä ne sekoitu jonkun toisen tekemiin suorituksiin.

Xperiencifyn palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, eikä sillä (vielä) ole servereitä Euroopassa. Ja koska EU ja GDPR vaatii, että aina kun EU-kansalaisen dataa siirretään EU:n ulkopuolelle, niin häneltä pitää olla lupa tietojen siirtoon ja hänelle pitää olla kerrottu, mitä tietoja siirretään, miksi, ja että tietojen siirron kohdemaassa tietosuojalait ovat heikommat kuin EU:ssa. Käytännössä jälkimmäinen tarkoittaa mm. että henkilökohtaista tietoa sisältävien palvelimien tekniselle suojaamiselle ei aseteta yhtä tiukkoja vaatimuksia kuin EU:ssa.
Eli minun pitää tämä kysyä, jotta en riko GDPR-määräyksiä.

Xperiencifyn palvelimille siirretään vain ne tiedot, jotka tuohon lomakkeelle syöttää ja tuohon saa syöttää vaikka lempinimen ja jonkun anonyymisti nimetyn sähköpostin.

Vielä vähän aikaa sitten EU:n ja USAn välillä oli henkilökohtaisen datan suojelun suhteen sopimus, jonka puolesta tätä ei tarvinnut kysellä, mutta koska sopimuksen loppupäivämäärä tuli täyteen viime (tai edellisenä) kesänä, niin nyt sitten tarvii varmistaa henkilöltä itseltään, että hän tietää, että tiedot menevät Jenkkilässä sijaitseville servereille. (Kunnes EU ja USA saavat uuden sopimuksen aikaiseksi.)

Henkilökohtaisesti luotan Xperiencifyn alustaan siinä määrin, että olen syöttänyt sinne koko nimen ja osoitteen jne (koska ne vaaditaan, että pystyy siellä näitä sovelluksia/kursseja/ohjelmia rakentamaan).
- Ilona

Yule Tidy Calendar has been closed for 2022
See you again in November 2023!!